Вища освіта: принципова схема раціональної діяльності - Кратт, О. А.; Дєєва, Л. Г. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Обґрунтовано необхідність використання поняття “раціональність” як характеристики економічної діяльності. Описано іманентні поняттю “раціональність” ознаки відповідно характеристик діяльності вищої школи. Розроблено принципову схему раціональної діяльності і визначено її рівні. Запропоновано використання схеми для оцінки раціональності функціонування сфери вищої освіти. Necessity of use rationality as economic activities characteristics was proved. Rationality immanent features accordingly to the higher school activity characteristics were described. The basic scheme of rational activity was developed and rationality levels were determined. It was offered to use it for an estimation of higher education sphere functioning rationality.