Методика проектування явнополюсних вентильних реактивних двигунів з буферами енергії - Ткачук, В. І.; Аль Зубі, О. Р. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Запропоновано методику проектування нового виду електричних машин - вентильного реактивного двигуна з буферами енергії. Обгрунтовано та надано рекомендації з вибору незалежних параметрів проектування ВД з пасивним ротором, явнополюсним статором й ємнісним нагромаджувачем енергії. The technique of designing of a new type of electric machines - switched reluctance motor with buffers of energy is offered. The guidelines are submitted at the choice of independent parameters of designing of a SRM with a passive rotor, salient pole stator and capacitive energy store.