Концептуальна модель оцінки екологічного ризику на основі інформаційних технологій відбору і обробки параметрів води - Микитин, Галина (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Розроблено концептуальну модель оцінки екологічного ризику на основі інтеграції інформаційних технологій (ІТ) відбору параметрів води, яка згідно зі структурою комплексного моніторингу “програма – ІТ-методологія” дає змогу: оцінювати якість води як технологічного ресурсу енергоактивних об’єктів, а також питної; прогнозувати технічний стан агрегатів; приймати рішення про комплексне управління структурою “техногенна система – екосистема”. Разработана концептуальная модель оценки экологического риска на основании интеграции информационных технологий (ИТ) отбора параметров воды, которая согласно структуре комплексного мониторинга “программа – ИТ – методология” позволяет: оценивать качество воды как технологического ресурса энергоактивных объектов, а также питьевой; прогнозировать техническое состояние агрегатов; принимать решение о комплексном управлении структурой “техногенная система – экосистема”. A conceptual model of ecological risk based on information selection technology and processing of water parameters, as a technological resource of energo-active objects was designed, based on complex monitoring structure “program – IT-methodology” allows: evaluate water quality, as a technological resources of energy active objects and also drinking water; predict the technical conditions of units; make decisions regarding the structure management "manmade system – ecosystem".