Характеристика заходів забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення, що посягають на публічну безпеку та громадський порядок - Бортник, Надія; Вітик, Орест; Малець, Марта; Bortnyk, N.; Vityk, O.; Malets, M.; Бортнык, Надежда; Витык, Орест; Малец, Марта (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Досліджено характеристики заходів забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення, що посягають на публічну безпеку та громадський порядок. Проаналізовано створені в українській адміністративно-правовій науці класифікації заходів забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення. Викладено нове бачення у зв’язку зі змінами, що відбуваються у законодавстві, та із реформуванням правоохоронних органів, зокрема з урахуванням європейських стандартів адміністративної відповідальності. Запропоновано класифікацію заходів забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення, що посягають на публічну безпеку та порядок, з метою підвищення ефективності застосування.

The article is devoted to the investigation of the characteristics of the measures of ensuring administrative proceedings in cases of violations of public security and the order. The analysis of the existing in the Ukrainian administrative-legal science of the classification of measures to ensure the conduct of cases on administrative violations is carried out, a new vision has been proposed in connection with the changes that occur in the legislation and with the reform of law enforcement agencies, including taking into account European standards of administrative responsibility nostril. The classification of measures to ensure administrative proceedings in the case of administrative violations that adversely affect public security and order in order to increase the efficiency of application is proposed.

Исследовано характеристики мер обеспечения производства по делам об административных правонарушениях, посягающих на публичную безопасность и общественный порядок. Осуществлен анализ существующих в украинской административно-правовой науке классификаций мер обеспечения производства по делам об административных правонарушениях. Предложено новое видение в связи с изменениями, которые происходят в законодательстве, и с реформированием правоохранительных органов, в том числе с учетом европейских стандартов административной ответственности. Предложена классификация мер обеспечения производства по делам об административных правонарушениях, посягающих на публичную безопасность и порядок, в целях повышения эффективности применения.
Characteristics of measures to provide proceedings in administrative defense matters responsible for public security and public order
Характеристика мер обеспечения производства по делам об административных правонарушениях, посягающих на публичную безопасность и общественный порядок
Keywords: громадський порядок; публічна безпека; заходи забезпечення провадження; справа про адміністративні правопорушення; public order; public security; measures to ensure the conduct of the case on administrative violations; общественный порядок; общественная безопасность; меры обеспечения производства; дело об административных правонарушениях; 342.351.9 (477)