Діяльність органів внутрішніх справ в умовах воєнного стану - Ковалів, М. В.; Іваха, В. О. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Розглянуто питання діяльності органів внутрішніх справ в умовах воєнного стану. Розкриваються особливості організації діяльності органів внутрішніх справ щодо охорони громадського порядку в умовах воєнного стану. Розглядаються типові плани охорони громадського порядку, в яких визначаються наявні сили та засоби, склад зведеного загону, додаткові сили та засоби, резерви, варіанти посиленого несення служби, підвищена готовність особового складу тощо, які є запорукою ефективної діяльності органів внутрішніх справ в умовах воєнного стану. Рассмотрены вопросы деятельности органов внутренних дел в условиях военного положения. Раскрываются особенности организации деятельности органов внутренних дел по охране общественного порядка в условиях военного положения. Рассматриваются типовые планы охраны общественного порядка, в которых определяются имеющиеся силы и средства, состав сводного отряда, дополнительные силы и средства, резервы, варианты усиленного несения службы, повышенная готовность личного состава и т.д., которые являются залогом эффективной деятельности органов внутренних дел в условиях военного положения. The article deals with issues of the activity of bodies of internal affairs under the conditions of war state. The features of the organization of the activity of internal affairs bodies concerning the protection of public order under the conditions of war state are revealed. Typical plans of the protection of public order defining the available forces and means, the staff of the consolidated group, the additional forces and means, reserves, options for enhanced policing, the increased readiness of the personnel, etc. which are pledge of the effective activity of the bodies of internal affairs under the conditions of war state are considered.
Деятельность органов внутренних дел в условиях военного положения
The activities of internal affairs bodies in conditions of martial law
Keywords: воєнний стан; правовий режим; органи внутрішніх справ; переконання; примус; безпека громадян; военное положение; правовой режим; органы внутренних дел; убеждение; принуждение; безопасность граждан; war state; legal regime; bodies of internal affairs; conviction; coercion; security of citizens