Модель економічного оцінювання культури якості машинобудівного підприємства - Зубкова, А. Б. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Визначено необхідність економічного оцінювання культури якості як критерію оцінки ефективності системи управління якістю машинобудівного підприємства, надано визначення поняття капітал культури якості, удосконалено методи прямої оцінки нематеріальних активів підприємства, розроблено модель економічного оцінювання культури якості та апробовано її на машинобудівному підприємстві. This paper is devoted to identify the importance of the quality culture monetary evaluation to the efficiency of the quality management system measurement at the machine-building company, to define the quality culture capital, to develop the Direct Intellectual Capital methods, to design the Model of the Quality Culture Monetary Evaluation and to express the results of empirical study on applying it at the Ukrainian machine-building company.