Історіографія розвитку військової справи у Галицько-Волинському князівстві - Кійко, В. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Розглянуто стан вивчення фортифікації, озброєння та військової тактики Галицько-Волинської держави у післямонгольський час, виконаного із залученням письмових та археологічних джерел X–XIV ст. Article investigated the historiography of the medieval Ukrainian military history of the nineteen and twentieth century. On a background of chronological generalization the quality of works is estimated, their positive sides and separate lacks are also shown.