Система пошуку роботи для студентів - Алексєєву , Андрій Сергійович (Національний університет «Львівська політехніка», 2021)
З початком стрімкого розвитку технологій з’явилися нові способи реалізації ідей. Сьогодні неможливо уявити ринок без IT-складової. Будь які компанії реалізують свій бізнес за допомогою інформації. Це самий цінний ресурс у наш час. Для збору, обробки та передачі даних необхідне спеціальне обладнання, програмне забезпечення та ряд послуг які надають IT-спеціалісти. Весь цей ажіотаж створює нові робочі місця, а разом із цим - потребу в нових кваліфікованих спеціалістах. Основним джерелом нових кадрів є студенти. Багато компаній наймають студентів через їх сучасний підхід, свіже світосприйняття і швидкість розвитку. Станом на 2020 рік в Україні кількість випускників бакалаврів IT-спеціальностей склала 16,2 тисячі чоловік і за прогнозами, цей показник буде рости на 10 відсотків щорічно. Проте і тих хто отримував знання у даній сфері не у вищих закладах навчання є теж чи мала кількість. В такому ракурсі постає питання вибору між студентом IT-спеціальності і людиною, що потрапила у цю сферу іншим шляхом. Основною різницею буде бекграунд двох кандидатів, студент матиме не тільки знання з конкретної технології, а й розуміння підходів і методів що використовуються у даній галузі, що робить його більш цінним кандидатом. Метою роботи є розробка системи, що допомагає студентам знайти роботу у сфері інформаційних технологій, а компаніям - відшукати молодих кваліфікованих спеціалістів.