Ймовірно-математичний аналіз обмеженої кількості результатів нерівноточних вимірів однієї величини - Рябчій, В.; Рябчій, В. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Зроблено спробу обґрунтувати визначення довірчої ймовірності для побудови довірчих інтервалів при математичній обробці результатів нерівноточних вимірів однієї величини. Встановлено властивості нормованих відхилень від загальної та ймовірної арифметичних середин. Запропоновано гіпотезу серединного інтервалу, в якому може міститися істинне значення виміряної величини. Сделана попытка обосновать определение доверительной вероятности для построения доверительных интервалов при математической обработке результатов неравноточных измерений одной величины. Определены свойства нормированных отклонений от общей и вероятной арифметических середин. Предложена гипотеза серединного интервала, в котором может находиться истинное значение измеренной величины. The article is an attempt to justify the determination probability of a trust to cons truct confidence intervals for the mathematical treatment of the results of not equally accurate measurements of value. Defined properties of the normalized deviations of the total and the likely arithmetic midpoints. A hypothesis mean interval in which the true value can be measured quantity.
Вероятностно-математический анализ ограниченного количества результатов неравноточных измерений одной величины
Probably and mathematical analysis results limited number of not equally accurate measurements of a value
Keywords: ймовірність; довірчий інтервал; загальна арифметична середина; ймовірна арифметична середина; проста арифметична середина