Динамічний розрахунок каркасів пасажирських автобусних сидінь в умовах імітації натурного експерименту - Горбай, О. З.; Когут, В. М.; Керницький, І. С. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Виконано динамічний розрахунок моделі каркаса пасажирського сидіння великогабаритного транспортного засобу в умовах імітації натурного експерименту. Комп’ютерним 3-D моделюванням встановлено відповідність двомісних автобусних сидінь до вимог єдиних технічних приписів щодо офіційної сертифікації сидінь великогабаритних пасажирських дорожніх транспортних засобів і офіційної сертифікації цих дорожніх транспортних засобів стосовно міцності сидінь та їх кріплень згідно з міжнародними правилами ЄЕК ООН R 80. Under conditions simulating the dynamic experiment calculated the model of framework of passenger seat of large passenger vehicle. Presented computer simulations of conformity of half soft double bus seat of uniform provisions concerning the approval of seats of large passenger vehicles and of these vehicles with regard to the strength of the seats and their anchorages according UN/ECE R 80.
Keywords: міцність пасажирських автобусних сидінь; правила ЄЕК ООН R 80; strength the seat of public buses; UN/ECE R 80