Переклад англійських префіксальних термінів субмови авіації - Гільченко, Руслан (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2006)
У статті йдеться про окремі аспекти перекладу англійських префіксальних термінів фахової мови авіації. Більшість термінологічних одиниць субмови авіації утворені за допомогою суто англійських, грецьких та латинських префіксів. Розуміння морфологічної структури таких термінів є ключем до їх адекватного перекладу.

This article deals with some translation aspects of the prefix derived English aviation terms into Ukrainian. Majority of aviation terms are created by means of native English, Greek and Latin prefixes, thus understanding of these terms morphological structure should be considered as one of the most important steps in making an adequate translation.
Keywords: 811.111 ’255(045)