Методологічні засади для інформаційної технології відбирання даних про напружено-деформований стан конструкційних матеріалів - Микитин, Галина (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2010)
На основі принципів системного аналізу розроблено методологічний підхід для створення інформаційної технології відбирання та оброблення параметрів напружено-деформованого стану матеріалу. На основе принципов системного анализа разработан методологический подход к созданию информационной технологии отбора и обработки параметров напряженно-деформированного состояния материала. Methodological approach for making information technology selection and processing stress-strain state of material parameters was developed based on systems analysis principles.