Оптимізаційне проектування спеціалізованих процесорів з використанням системи автоматичного синтезу та інструментальних засобів - Мельник, А. О.; Майстренко, М. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Досліджено ефективність застосування оптимізаційного проектування спеціалізованих процесорів з використанням системи автоматичного синтезу “Хамелеон” та інструментальних засобів фірми Altera, де під оптимізаційним проектуванням спеціалізованих процесорів розуміється синтез системою “Хамелеон” множини можливих варіантів їхніх програмних моделей, їх реалізація в ПЛІС, проведення порівняльного аналізу їх технічних характеристик та вибір оптимального варіанта за заданим критерієм. Для цього системою “Хамелеон” синтезовано множину паралельних процесорів 64-точкового та 128-точкового алгоритмуШПФ, проведено їх імплементацію у ПЛІС 5CSEMA5F31C6 фірми Altera та оцінено такі їхні характеристики: задіяні ресурси ПЛІС, продуктивність (максимальна частота роботи ПЛІС та час виконання алгоритму), а також споживану потужність. За результатами досліджень сформовано новий метод проектування спеціалізованих процесорів. An efficiency of the application-specific processors (ASP) optimization design using C2HDL Chameleon tool and Altera IDE is explored. ASP optimization design supposes to perform the following actions: the set of ASP IP cores synthesis, their FPGA implementation and comparative analysis, optimal version selection according to given criterion. The set of 64-point and 128-poimt FFT processors are synthesized for this by Chameleon system, they are implemented in 5CSEMA5F31C6 Altera FPGA and their characteristics are estimated: resource utilization, maximal frequency, data latency and power consumption. As the result the new method of ASP design is formed.
Application-specific processors optimization design on C2HDL automatic synthesis tooland design kit
Keywords: автоматичний синтез; спеціалізований процесор; процесор ШПФ; ПЛІС; оптимізаційне проектування; характеристики процесора; automatic synthesis; application-specific processor; FFT processor; FPGA; optimization design; processor characteristics