Методи визначення та зниження впливу електромагнітних полів енергетичних об’єктів на персонал - Паньків, Х. В.; Глива, В. А. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Розглянуто методологічні підходи до визначення електромагнітної обстановки навколо обладнання енергетичних об’єктів з різними закономірностями просторових розподілів електромагнітних полів. Розроблено засади неперервного моніторингу рівнів полів з можливістю розширення переліку відстежуваних параметрів. Визначено найефективніші матеріали для захисту працівників від електромагнітних впливів і окреслено напрями подальших досліджень у цій галузі. The methodological approaches to determining the electromagnetic environment equipment energy facilities with different patterns of spatial distribution of the electromagnetic fields. A framework of continuous monitoring of the levels of fields with the possibility of expanding the list of tracked parameters. Determined the most effective materials to protect workers against electromagnetic influences and outlines directions for further research in this area.
Keywords: електромагнітне поле; охорона праці; енергетичний об’єкт; екранування; electromagnetic field; labour protection; power object; screening