Прогнозування параметрів мікроклімату в приміщенні за допомогою контролера нечіткої логіки - Ткаченко, Р.; Машевська, М.; Кіцак, Н. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Розглянуто основні зовнішні фактори, що впливають на тепловий мікроклімат у приміщенні. Описано процес побудови нечіткої моделі для прогнозування параметрів мікроклімату. Показано результати використання контролера нечіткої логіки для вирішення задачі прогнозування. Побудовано математичну модель для поставленої задачі на основі регресійного аналізу. Basic external factors which influence on a thermal microclimate in an apartment are considered. The process of creation of the fuzzy-model for prognostication of parameters of the microclimate is described. The results of the use of fuzzy controller for the task of prognostication are shown. A mathematical model for the described problem by the regressive analysis is built.
Keywords: нечітка модель; рівняння регресії; кліматичні фактори; параметри мікроклімату; fuzzy-model; regression model; climatic factors; microclimate parameters