Розмітка навчальних матеріалів у дистанційному навчанні - Лєсна, Наталія; Рєпка, Вікторія; Сакало, Тетяна (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2004)
З'явилась необхідність у структуруванні текстових даних, тому що суцільний неструктурований текст важко аналізувати. XML - це універсальний механізм для створення довільних мов розмітки документів, призначений для специфікації мови розмітки навчальних матеріалів. Він включає в розробку структуру "елементів навчальної дисципліни". Використання розробленої специфікації навчальних матеріалів дає змогу ефективно створювати навчальні ресурси, відокремлюючи структуру і зміст документів навчальних матеріалів від візуального подання на терміналах користувачів. The presented paper was written as a consequence of growing need for properly designed distance learning implementation. Scalable and exhaustive tool for description of learning materials was supposed to be a final result of this work. For this purpose, was researched the current situation in the area of markup techniques. The obvious conclusion was made that a special markup language definition is necessary to reach the given goals. This conclusion was also addressed within this research and the document type definition suitable for the given goals was designed. The proposed solution is based on the analysis of strengths and weaknesses of existing markup languages purposed for distance learning needs.