Нанокомпозитні плівки з комбінованим наповненням вуглецевими нанотрубками та нанокристалами СuS - Шевчук, О. М.; Букартик, Н. М.; Петрусь, Р. Ю.; Нікітішин, Є. Ю.; Долинська, Л. В.; Токарев, В. С. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Одержано тонкі струмопровідні нанокомпозитні плівки на основі реакційно-здатних кополімерів з комбінованим наповненням вуглецевими нанотрубками та синтезованими in situ нанокристалами CuS. Досліджено струмопровідні та оптичні властивості одержаних нанокомпозитів. Оптичні спектри нанокомпозитних плівок у видимій та близькій ультрафіолетовій області підтверджують формування нанокристалів CuS в полімерній матриці. Результати свідчать, що у випадку наповнювачів з однаковим типом провідності (p-провідність) спостерігається їх синергетичний вплив на електропровідні властивості композитного матеріалу. Conductive nanocomposite films were obtained on the base of reactive copolymers with combined filling by carbon nanotubes and in situ synthesized CuS nanocrystals. Conductive and optical properties of the obtained nanocomposites were studied. UV-Vis optical spectra of nanocomposite films proved formation of CuS nanocrystals in the polymeric matrix. It was shown that if both fillers were characterized by the same type of conductivity (e.g. pconductivity) their combination demonstrated synergetic effect on conductivity of the composite material.
Nanocomposite films with combined filling with carbon nanotubes and Cus nanocrystals
Keywords: реакційноздатні кополімери; вуглецеві нанотрубки; нанокристали CuS; струмопровідні нанокомпозити; reactive copolymers; carbon nanotubes; CuS nanocrystals; conductive nanocomposites