Стратегічне позиціонування цінних паперів акціонерних корпорацій на фондовому ринку - Колісник, М. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2000)
В статті наведено основні концепції та науково обгрунтовано типи стратегічного позиціонування корпоративних цінних паперів на фондовому ринку. Коротко обговорено можливі типи поведінки акцій з точки зору їх доходу та ризику. Запропонована нова ідея оцінки стратегічного позиціонування корпоративних цінних паперів та встановлення стратегічних трендів. The basic concepts and sophisticated corporate strategies on the security market are noted in this article. The stock behavioral specific on the return vs. risk basis are briefly discussed. The new idea how to evaluate the strategic position of the corporate securities and detect their strategic trend has been proposed.