Бетони з підвищеними експлуатаційними властивостями на основі заповнювачів рециклінгу бетону - Рихліцька, Оксана Віталіївна (Національний університет «Львівська політехніка», 2023)
Дисертаційна робота присвячена вирішенню завдання одержання бетонів з підвищеними експлуатаційними властивостями на основі заповнювачів рециклінгу бетону за рахунок оптимізації гранулометричного складу суміші заповнювачів різних типів для формування щільної макро- та мезоструктури штучного каменю та введення пуцоланових добавок у поєднанні з полікарбоксилатними суперпластифікаторами для збільшення міцності контактної зони на межі «заповнювач рециклінгу бетону – цементне тісто», що забезпечує підвищення міцності, водонепроникності та довговічності. The dissertation is devoted to solving the problem of obtaining concrete with improved performance properties based on recycled concrete aggregates by optimising the optimized granulometric composition of a mixture of aggregates of different types to form a dense macro- and mesostructure of artificial stone and introducing pozzolanic additives in combination with polycarboxylate superplasticisers to increase the strength of the contact zone at the interface "recycled concrete aggregate - cement paste", which provides increased strength, water resistance and durability.
Concretes with enhanced performance properties based on recycled concrete aggregates
Keywords: еко-ефективний бетон, заповнювачі рециклінгу бетону, зола-винесення, мікрокремнезем, активні пуцоланові добавки, полікарбоксилатні суперпластифікатори, контактна зона, міцність, експлуатаційні властивості, eco-efficient concrete, recycled concrete aggregates, fly ash, microsilica, active pozzolanic additives, polycarboxylate superplasticisers, contact zone,strength, performance properties.; 693.542:691.322