Врахування фактора ризику при плануванні зовнішньоекономічної діяльності підприємства - Кузьмін, О. Є.; Подольчак, Н. Ю. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2001)
Проаналізовано проблему врахування фактора ризику при плануванні зовнішньоекономічної діяльності підприємства. Висвітлено різні підходи вітчизняних і іноземних економістів до тлумачення терміна “ризик”, розглянуто методи оцінки ризику. Дано характеристику основних зовнішніх ризиків і причин їх виникнення. Розглянуто механізм врахування факторів ризику при плануванні зовнішньоекономічної діяльності на СП “Фукс Мастила Україна”. The special attention is attended to the problem of consideration the risk in planning of international activities. Authors elucidated different native and foreign economists` ways in the determination of a term “risk” and considered methods of estimation the risk. They showed the mechanism of consideration the risk in the planning of the international activities at the Joint Venture “Fucks Mastyla Ukraine”.