Музей української державності на вулиці Митрополита Андрея у Львові - Бобко, Ореста Арсенівна; Bobko, Oresta Arsenivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У даній дипломній роботі розглядаються принципи проєктування історичного музею, а також розроблено архітектурну концепцію музею української державності на вул. м. Андрея у м. Львові. Проєкт поєднує в собі глибокі культурні та історичні прагнення, використовуючи сучасні підходи та нормативи. Конструктивні та планувальні рішення базуються на принципах функціональності та інклюзивності, орієнтуючись на проаналізовані українські та світові аналоги. Музей виступає не лише новоствореною спорудою, але й символічною відповіддю на виклики сьогодення.

This thesis examines the principles of designing a historical museum and develops an architectural concept for the Museum of Ukrainian Statehood on metropolitan Andrey street in Lviv. The project combines deep cultural and historical aspirations using modern approaches and standards. The design and planning solutions are based on principles of functionality and inclusiveness, with reference to analyzed Ukrainian and international analogues. The museum is not only a new building, bur also a symbolic response to the challenges of today.
Museum of Ukrainian Statehood on Metropolitan Andrey Street in Lviv
Keywords: 6.191.00.00