Швабюк, О. В.Паляниця, Л. Я.Березовська, Н. І.Косів, Р. Б.Гродзіцька, О. С.Піх, З. Г.2011-11-292011-11-292011Спельта як альтернативна сировина для одержання спиртової бражки / О. В. Швабюк, Л. Я. Паляниця, Н. І. Березовська, Р. Б. Косів, О. С. Гродзіцька, З. Г. Піх // Вісник Національного університету «Львівська політехніка». – 2011. – № 700 : Хімія, технологія речовин та їх застосування. – С. 94-97. – Бібліографія: 4 назви.https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/10797Для приготування сусел використано альтернативну крохмалевмісну сировину – спельту. Досліджено оптимальні умови для розварювання та зброджування цієї сировини. Одержано результати, схожі із традиційною сировиною – пшеницею. For the worts preparation was used alternative material – spelta. Optimal conditions for preparing and fermentation of this material was investigated. The results were similar with traditional material – wheat.uaспельтапомел зернаферментний препаратсуслображкаspeltamilling grainenzyme preparationsushbrazhkaСпельта як альтернативна сировина для одержання спиртової бражкиArticle