Антипірени полімерних композитів на основі пероксидованого гідроксиду магнію - Шевчук, О. М.; Токарєв, В. С.; Букартик, В. М.; Монцібович, Р. О. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Здійснено дослідження фізико-хімічних характеристик та горючості наповнених композитів на основі поліпропілену та пероксидованих і немодифікованих зразків дисперсного гідроксиду магнію. Показано, що порівняно з немодифікованим використання пероксидованого наповнювача слабко впливає на горючість композиту, однак, у той самий час, спостерігається значне зростання його фізико-механічних характеристик. The study of physical-chemical characteristics and flammability of filled composites on the basis of polypropylene and peroxidized as well as non-modified magnesium hydroxide has been performed. It has been shown that in comparison with unmodified samples of magnesium hydroxide the use of peroxidized filler influences weakly onto the flammability of the composite but at the same time significant enhancement of its physical-chemical characteristics has been observed.
Keywords: антипірени; гідроксид магнію