Оптимізація конструктивних параметрів вертикальної пружної системи вібраційної машин з просторовим рухом робочого органу - Гаврильченко, О. В.; Ланець, О. С.; Гурський, В. М.; Шпак, Я. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2006)
Наведено шляхи оптимізації конструктивних параметрів вертикальної пружної системи вібраційної машини за величиною напружень, які виникають під час роботи машини. Здійснено розрахунок на міцність пружної системи за оптимальних конструктивних параметрів стрижня та проведено порівняльний аналіз результатів статичного розрахунку комп’ютерного моделювання пружної системи. The article describes optimization structural parameters of vertical elastic system the vibratory machine conducts after the size of tensions which arise up during work of machine. Computation on durability of the resilient system is carried out at the optimum structural parameters of bar and the comparative analysis of results static calculation by computer model is conducted.