Філософсько-правова інтерпретація основних етапів становлення мультикультуралізму - Юрійчук, Олена; Yuriichuk, Olena; Юрийчук, Елена (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Розглянуто основні етапи становлення доктрини мультикультуралізму. Особливу увагу зосереджено на еволюції теорії мультикультуралізму залежно від часових та політичних умов і вимог соціуму. Автор розглядає вплив теорій лібералізації та комунітаризму, “побудови нації” та “диференційованого громадянства” на становлення теорії мультикультуралізму, наводить погляди науковців, аналізує їхній вплив на сучасний мультикультуралізм.

The article describes the main stages of multiculturalism’ formation. Special attention is focused on the evolution of the theory of multiculturalism based on its temporal and political context and the requirements of society. The author examines the influence of the theories of liberalization and communitarism, of “nation-building” and “differentiated citizenship” on the formation of the theory of multiculturalism, cites the views of scientists, analyzes their influence on contemporary multiculturalism.

Рассмотрены основные этапы становления доктрины мультикультурализма. Особое внимание сосредоточено на эволюции теории мультикультурализма в зави- симости от временных и политических условий и требований социума. Автор рассматривает влияние теорий либерализации и комунитаризма, “построения нации” и “дифференцированного гражданства” на становление теории мультикультурализма, приводит взгляды ученых, анализирует их влияние на современный мультикультурализм.
Philosophical and legal interpretation of the basic stages of formation of multiculturalism
Философско-правовая интерпретация основных этапов становления мультикультурализма
Keywords: глобалізація; мультикультуралізм; лібералізм; комунітаризм; “будівництво нації”; “диференційоване громадянство”; globalization; multiculturalism; liberalism; communitarianism; “nationbuilding”; “differentiated citizenship”; глобализация; мультикультурализм; либерализм; коммунитаризм; “строительство нации”; “дифференцированное гражданство”; 340.12