Епюра площ арматур при вдосконаленні колон зі змішаним армуванням - Шпак, М. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
Епюра матеріалів, яка лежить в основі економного армування балкових конструкцій зі звичайного залізобетону, неприйнятна для стиснено-зігнених стрижневих конструкцій. Зокрема для попередньо напружених колон зі змішаним армуванням необхідно використовувати епюру площ арматур як звичайної, так і попередньо напруженої. Довжина вкорочених стрижнів ненапруженої арматури визначається епюрою її площі.