Архітектура народних шкіл в роботах Тадеуша Вацлава Мюнніха - Шулдан, Л. О.; Штендера, А. Ю. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Висвітлено основні етапи життя і творчості представника Львівської архітектурної школи Тадеуш Вацлава Мюнніха. Проаналізовано його внесок у розбудову шкіл і створення типових проектів для малих міст і сіл Галичини наприкінці ХІХ ст . у контексті розвитку архітектури навчальних закладів в Україні. This article enlightens Tadeush Vatzlav Munnich’s major stages of life and creative work as a representative of Lviv Architectural School. His contribution to the school reconstruction and creation of typical projects for small towns and villages of Galicia (Halychyna) at the end of ХІХ century in the context of the architecture development of educational establishments in Ukraine has been analyzed.
Keywords: Тадеуш Вацлав Мюнніх; Львівська політехніка; архітектура шкіл; типові проекти шкіл; історія навчальних будівель; школи Галичини; Tadeush Vatslav Munnich; Lviv Polytechnic; architectural school; typical school projects; history of educational buildings; schools of Galicia (Halychyna)