Монастирський статут у визначенні ландшафтно-планувальної організації монастирського саду Галичини - Тарас, В. Я. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2002)
Викладено результати дослідження монастирських статутів різних орденів, існуючі регламентації форм життя в монастирях певного ордену та їх вплив на архітектурно-планувальне рішення монастиря загалом та монастирського саду зокрема.