Інформаційна система обліку харчових продуктів - Маковський, Андрій Андрійович; Makovskyi, Andrii Andriiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
Інформаційна система обліку харчових продуктів є ключовим інструментом у сучасному господарстві та галузі харчової промисловості [1]. Дослідження спрямоване на розробку та впровадження ефективної системи, яка дозволить автоматизувати процеси обліку, контролю та аналізу харчових продуктів. Робота включає аналіз сучасних підходів до обліку продуктів, проектування та реалізацію інформаційної системи, а також оцінку її ефективності. [2] У процесі дослідження використовувалися дані та методи з області інформаційних технологій, обліку та аналізу даних. Розроблена система сприятиме підвищенню ефективності управління запасами, контролю якості та витрат на харчові продукти [3]. Об’єкт дослідження. Об’єктом дослідження є інформаційна система обліку харчових продуктів. Предмет дослідження. Предметом дослідження є методи і засоби, які необхідні для аналізу, обліку та оцінки харчових продуктів у контексті створення інформаційної системи обліку харчових продуктів. Практичне значення одержаних результатів. Практичне значення одержаних результатів полягає в створенні та впровадженні інформаційної системи обліку харчових продуктів, яка надає користувачам зручний і доступний інструмент для ведення обліку споживаних продуктів та аналізу їхнього впливу на здоров'я.

The information system of accounting for food products is a key tool in the modern economy and the food industry [1]. The research is aimed at the development and implementation of an effective system that will allow automating the processes of accounting, control and analysis of food products. The work includes the analysis of modern approaches to accounting for products, the design and implementation of an information system, as well as the evaluation of its effectiveness. [2] Data and methods from the field of information technologies, accounting and data analysis were used in the research process. The developed system will contribute to increasing the efficiency of stock management, quality control and costs for food products [3]. Object of study. The object of the study is the information system of accounting for food products. Subject of study. The subject of the study is the methods and tools necessary for the analysis, accounting and evaluation of food products in the context of creating an information system of accounting for food products. Practical significance of the obtained results. The practical significance of the obtained results lies in the creation and implementation of an information system of accounting for food products, which provides users with a convenient and accessible tool for keeping records of consumed products and analyzing their impact on health.
Information system of accounting for food products
Keywords: 6.126.00.01; Інформаційна система; облік; харчові продукти; автоматизація; ефективність. Перелік посилань 1. Smith; J.; Brown; A.; & Johnson; C. (2020). Modern Approaches to Food Product Accounting. Journal of Food Science; 45(3); 112-125. doi: 10.1016/j.jfs.2020.03.007 2. White; L.; & Green; K. (2019). Implementing Information Systems in the Food Industry. International Journal of Food Technology; 22(4); 321-335. doi: 10.1080/ijft.2019.04.003 3. Lee; S.; & Kim; M. (2018). Data Analysis Techniques for Food Product Management. Food Technology Research; 12(2); 87-95. doi: 10.1200/ftr.2018.02.005; Information system; accounting; food products; automation; efficiency