Методика вимірювання поглинання ультразвукових хвиль в сильно поглинаючих середовищах - Мокрий, О. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Запропоновано нову методику вимірювання поглинання акустичних хвиль в сильно поглинаючих середовищах. Методика дає змогу вимірювати в ближній зоні акустичного поля. За допомогою числового моделювання розраховано розподіл амплітуди акустичної хвилі на поверхні зразка. Показано, що поверхневий розподіл амплітуди залежить від поглинання акустичних хвиль і дає можливість визначити поглинання акустичних хвиль. New method for measurement of an acoustic wave attenuation has been proposed. This method allows measurements in the near field. The amplitude distribution of acoustic wave at the sample surface is calculated by numerical simulation. It was shown that surface distribution of acoustic wave amplitude depends on the acoustic wave attenuation and allows determine it.
Measurement method of ultrasound waves attenuation in highly attenuation medium
Keywords: акустичні хвилі; поглинання; acoustic waves; absorbtion