Задачі оптимізації структури та змісту онтології та методи їх розв’язування - Литвин, В. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Розглянуто оптимізаційні задачі, які виникають під час автоматичної розбудови онтології щодо її стурутури та змісту. Сформовано низку таких задач. Розглянуто методи та алгоритми їх розв’язування. In the paper the evaluation of the optimization problems that arise during the automatic ontology building on its sturutury and content. Formed a series of such problems. The methods and algorithms for their solution.
Keywords: онтологія; концепт; інтелектуальний агент; структура онтології; зміст онтології; оптимізаційна задача; ontology; concept; intelligent agent; ontology structure; ontology content; optimization task