Лазерні поляризатори на основі призм прямого зору - Нестриженко, Ю. А. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Описані лазерні поляризатори на основі призм прямого зору. Обраховано розведення компонент поляризації. Показано, що для ефективної поляризації лазерного випромінювання достатньо мінімального двозаломлення, в десять разів меншого, ніж у кристалічного кварца. Враховано вплив оптичної активності. Laser straight view total internal reflect polarizing prisms are described. The divergence of orthogonal polarizing rays are calculated. The minimal birefringence of prism crystal (less as ten times then the quartz) may provides effective polarization of laser ray. Influence of optical activity take into account.
Laser straight view total internal reflect prism polarizers
Keywords: призма прямого зору; поляризатор; подвійне променезаломлення; direct-vision; polarizer; double refraction