Synthesis of condensed S-, N-containing heterocyclic systems on the base of 2-amino-4,9-dioxo-4,9-dihydronaphtho[2,3-b]thiophene-3-ethylcarboxilate - Stasevych, Maryna; Sabat, Svitlana; Musyanovych, Rostyslav; Novikov, Volodymyr (Publishing House of Lviv Polytechnic National University, 2008)
Synthesis of a new 2-aryl-4Н- naphtho[2’,3’,4,5]thieno[2,3-d][1,3]oxazine-4,5,10- triones, 2-arylnaphtho[2’,3’,4,5]thieno[2,3-d][1,3] pyrimidine-4,5,10(3Í)-triones, 3-phenyl naphtho[2’,3’, 4,5]thieno[2,3-d][1,3]pyrimidine-2,4,5,10(1Í, 3Í)-tetraone and 2-thioxo-2,3-dyhydronaphth [2’,3’,4,5]thieno[2,3-d]pyrimidine-4,5,10(1Í)-trione wascarried out. The mechanism of 2-aryl-4Í-naphtho [2’,3’,4,5]thieno[2,3-d][1,3]oxazine-4,5,10-triones formation was suggested. Проведено синтез нових раніше неописаних 2-арил-4Н-нафто[2’,3’,4,5]тієно[2,3-d][1,3]піримідин-4,5,10(3Н)-трионів, 2-арилнафто[2’,3’,4,5]тієно[2,3-d][1,3] піримідин-4,5,10(3Н)-трионів, 3-фенілнафто [2’,3’,4,5]тієно[2,3-d][1,3]піримідин-2,4,5,10(1Н,3Н)-тетраону та 2-тіоксo-2,3-дигідронафто[2’,3’,4,5]тієно[2,3-d]піримідин-4,5,10(1Н)-триону. Для 2-арил-4Н-нафто[2’,3’,4,5]тієно[2,3-d][1,3]оксазин-4,5,10-трионів запропонований механізм їх утворення.
Синтез конденсованих S-, N-вмісних гетероциклічних систем на основі 2-аміно-4,9-дигідронафто[2,3-b]тіофен-3-етилкарбоксилату
Keywords: oxazynetriones; pyrimidinetriones; pyrimidinetetraone; 2-amino-4,9-dioxo-4,9-dihydro-naphtho[2,3-b]thiophene-3-ethylcarboxilate; аксазинтриони; піримідинтрони; піримідинтетраон; 2-аміно-4,9-діоксо-4,9-дигідранафто2,3-d]тіофен-3-етилкарбоксилат