Редукція несуттєвих змінних системи булевих функцій - Рицар, Богдан (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2001)
Запропоновано простий метод виявлення несуттєвих змінних системи булевих функцій, що ґрунтується на процедурі декомпозиційного клонування q- розбитих мінтермів. Редукцію несуттєвих змінних проілюстровано на прикладі системи часткових булевих функцій. A simple detection method of inessential variables of Boolean functions system has been suggested. This method is based on the procedure of decompositional cloning of q-partition of the minterms. The reduce method of inessential variables is illusrtrated by the example of Boolean partial functions system.