Strengthening of Mullite Ceramics with Silver Reinforcements - Arellano-Mora, Santiago; Osorio-Ramos, Jessica; Refugio-Garcia, Elizabeth; Térres-Rojas, Eduardo; Miranda-Hernández, José Guadalupe; Rocha-Rangel, Enrique (Видавництво Львівської політехніки, 2024)
Композити на основі муліту, армовані частинками срібла, отримано порошковими методами. Спікання композитів проводили після інтенсивного змішування порошків прекурсорів. Виявлено, що добавки срібла мають значний вплив на механічні властивості, оскільки міцність на злам збільшилася до 350 %. Мікроструктура композитів представлена зернами з морфологією пластівців.

Mullite-based composites reinforced with silver particles were obtained by powder techniques. Composites were sintered after an intense mixing of the precursor powders. It was found that additions of silver have a strong effect on the mechanical properties, since fracture toughness was increased up to 350 %. The microstructure of composites presents grains with flakes morphology.
Зміцнення мулітової кераміки армуванням сріблом
Keywords: муліт; керамічні композити; армування сріблом; міцність на злам; mullite; ceramic composites; silver reinforcements; fracture toughness