Дослідження кінетичних процесів насичення цукатів в промислових умовах - Гузьова, І. О.; Атаманюк, В. М.; Huzova, I. O.; Atamanyuk, V. M. (Видавництво Львівської політехніки, 2020)
Розглянуто процес насичення цукрозою частинок плодів гарбуза. Розроблено експериментальну установку насичення частинок плодів цукром в умовах інтенсивного пневматичного перемішування. Отримані кінетичні залежності насичення цукатів та зміни концентрації цукрового сиропу за різних температур. Проведене порівняння умов насичення за різних співвідношень “цукат : сироп”. Математичним узагальненням підтверджено обране авторами статті співвідношення “цукат : сироп”. Згідно з обраною математичною моделлю, проведено узагальнення результатів досліджень насичення частинок плодів гарбуза цукром в умовах зміни в часі концентрації як цукатів та і сиропу.

The process of saturation of sucrose particles of pumpkin fruits is considered. An experimental setup for saturation of fruit particles with sugar under conditions of intensive pneumatic mixing was developed. The kinetic dependences of the saturation of candied fruits and changes in the concentration of sugar syrup under various temperatures were obtained. The saturation conditions are compared for various ratios of “candied fruit: syrup”. A mathematical generalization confirms the ratio “candied fruit: syrup” selected by the authors of the article. According to the chosen mathematical model, a generalization of the results of studies on the saturation of pumpkin fruit particles with sugar under the conditions of a change in time with concentration of both candied fruit and syrup was made.
Study of kinetic processes during candied fruits industrial saturation
Keywords: цукати; сироп; дифузія; пневматичне перемішування; насичення; candied fruits; syrup; diffusion; pneumatic mixing; saturation