Development of combustion model in the industrial cyclone-calciner furnace using cfd-modeling - Havryliv, Roman; Maystruk, Volodymyr (Lviv Politechnic Publishing House, 2017)
Розроблено тривимірну комп’ютерну мо- дель для дослідження процесу горіння в промисловій циклонній печі-декарбонізаторі. Моделювання руху потоків виконано на основі RANS-підходу з використанням різних моделей турбу- лентності. Представлені результати дають можливість спрогнозувати розподіл температури в печі, визначити кон- центрації компонентів в газовій фазі та добре узгоджуються з експериментальними даними. Дані отримані на основі комп’ютерного моделювання будуть використані в наступних теоретичних та експериментальних дослідженнях для опти- мізації конструкції апарату.

1A three-dimensional computer model has been developed for the simulation of combustion process, temperature fields and concentration species in the work section of industrial cyclone-calciner furnace. The RANSapproach with different turbulence models for modeling was used. Simulation results obtained with the model are compared with industrial furnace data. The results obtained with the computer model have important effects on the predicted temperature distribution in the furnace as well as on other significant design parameters for future theoretical and industrial research.
Розроблення моделі горіння в промисловій циклонній печі-декарбонізаторі методами числового моделювання
Keywords: CFD-моделювання; модель горіння; моделі турбулентності; циклонна піч-декарбонізатор; CFD-modeling; combustion model; turbulence models; cyclone-calciner furnace