Моделювання зварного з'єднання відновлюваного диска сільськогосподарської сівалки - Дзюбик, А. Р.; Назар, І. Б. (Національний університет "Львівська політехніка", 2002)
Проаналізовано вплив аустенітної структури зварного шва на фізико-хімічні властивості зварного з'єднання відновленого диска зернової сівалки. Показано, що в такому випадку зварне з'єднання отримує необхідні експлуатаційні властивості, а залишкові напруження, які виникли внаслідок термічного циклу зварювання та усадки колового шва, знижуються. Для оцінки експлуатаційних характеристик деталі при дії статичних та динамічних робочих навантажень, запропоновано методику оцінки напружено-деформованого стану відновленого диска методом скінченних елементів із врахуванням залишкових напружень, які виникають у відновленому диску внаслідок зварювання. Physical and chemical properties of restored disks of agricultural machines which are received by an automatic way an electrode from formation of a plastic welding seam are investigated. It is shown, that at use of this way necessary properties of a detail are provided, and residual voltage go down. The technique of definition is intense – deformed conditions of a disk by a method of final elements from the account of residual voltage which arise in a restored disk at welding is offered.