Культурно-освітня праця "Жіночого комітету" у таборі українських біженців та виселенців м. Гмінд (1916–1918 рр.) - Бежук, О. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Проаналізована різнопланова праця жінок у таборі українських біженців та виселенців у м. Гмінд під час Першої світової війни, зокрема у складі "Жіночого Комітету", що діяв з 1916 по 1918 рр. The article analyzes versatile women’s work in the camp of Ukrainian refugees and evictees in the town of Gmind during the World War I, particularly in the "Women's Committee", which operated in 1916–1918.