Розроблення вебсервісу для власників домашніх тварин - Боднар, Ростислав Віталійович; Bodnar, Rostyslav Vitaliiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У сучасному суспільстві зростає кількість домашніх тварин, що потребує від власників не лише відповідального ставлення, а й доступу до якісної інформації, зручних сервісів та можливості оперативної комунікації. Значна частина ресурсів, присвячених догляду за тваринами, фрагментована або спеціалізується лише на окремих аспектах. Особливою проблемою залишається координація дій у разі зникнення улюбленців. У зв’язку з цим актуальним є створення комплексного вебсервісу, який би поєднував інформаційно довідковий блок, інструменти для взаємодії між користувачами та функціонал допомоги у пошуку зниклих тварин. Отже, у даній роботі проаналізовано наявні інформаційні рішення у сфері догляду за тваринами, визначено їхні обмеження, сформульовано функціональні вимоги до нової системи. Розроблено архітектуру вебзастосунку за клієнт серверною моделлю з використанням MVC-патерну, реалізовано серверну частину на Java із застосуванням Spring Boot, клієнтську частину – на основі HTML, CSS та JSP. Створено базу даних MySQL, розроблено систему облікових записів, модулі для публікацій, оголошень та послуг. Проведено тестування системи, що підтвердило її працездатність. Об’єктом дослідження є вебсервіс для власників домашніх тварин. Предметом дослідження є розроблення вебсервісу для власників домашніх тварин. Метою даної роботи є створення вебзастосунку, що забезпечує інформаційну підтримку, комунікацію користувачів і функціонал пошуку зниклих тварин. Проблематика завдання полягає у відсутності єдиного зручного ресурсу, що поєднував би базу знань, соціальну взаємодію та засоби допомоги у реальних ситуаціях, пов’язаних із тваринами. Практичне значення роботи полягає у створенні вебплатформи, яка може використовуватися у повсякденному житті власників тварин, а також мати перспективу для подальшого масштабування, впровадження у зообізнес або адаптації для потреб волонтерських ініціатив.

In today's society, the number of pets is growing, which requires owners to be not only responsible, but also to have access to quality information, convenient services, and prompt communication. Many of the resources dedicated to pet care are fragmented or specialize in only certain aspects. Coordination of actions in the event of a pet's disappearance remains a particular problem. In this regard, it is important to create a comprehensive web service that would combine an information and reference block, tools for user interaction, and functionality to help find missing animals. Thus, this paper analyzes existing information solutions in the field of animal care, identifies their limitations, and formulates functional requirements for the new system. The architecture of the web application was developed based on the client server model using the MVC pattern, the server part was implemented in Java using Spring Boot, and the client part was implemented based on HTML, CSS, and JSP. A MySQL database was created, an account system was developed, and modules for publications, announcements, and services were developed. The system was tested, which confirmed its performance. The object of study is a web service for pet owners. The subject of the study is development of a web service for pet owners. The aim of this work is to create a web application that provides information support, user communication, and search functionality for missing animals. The problematic of the task is the lack of a single convenient resource that would combine a knowledge base, social interaction, and tools to help in real-life situations involving animals. The practical significance of the work lies in the creation of a web platform that can be used in the daily life of animal owners, as well as have the prospect of further scaling, implementation in the pet business, or adaptation to the needs of volunteer initiatives.
Development of a web service for pet owners
Keywords: 6.122.00.00; ДОМАШНІ ТВАРИНИ; ВЕБСЕРВІС; ІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА; КЛІЄНТ-СЕРВЕРНА АРХІТЕКТУРА; JAVA; SPRING BOOT; MYSQL; JSP; ЗАХИСТ ТВАРИН; ПУБЛІКАЦІЇ; ОГОЛОШЕННЯ; КОМУНІКАЦІЙНА ПЛАТФОРМА. Перелік використаних джерел: 1. JavaServer Pages Technology // Oracle [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://docs.oracle.com/javaee/7/tutorial/servlets011.htm 2. MySQL 8.0 Reference Manual // MySQL [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/ 3. Top 10 Java Frameworks for 2024 // JetBrains [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://www.jetbrains.com/idea/resources/java-frameworks/; PETS; WEB SERVICE; INFORMATION SYSTEM; CLIENT SERVER ARCHITECTURE; JAVA; SPRING BOOT; MYSQL; JSP; ANIMAL PROTECTION; PUBLICATIONS; ANNOUNCEMENTS; COMMUNICATION PLATFORM. List of used sources: 1. JavaServer Pages Technology // Oracle [Electronic resource]. – Resource access: https://docs.oracle.com/javaee/7/tutorial/servlets011.htm 2. MySQL 8.0 Reference Manual // MySQL [Electronic resource]. – Resource access: https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/ 3. Top 10 Java Frameworks for 2024 // JetBrains [Electronic resource]. – Resource access: https://www.jetbrains.com/idea/resources/java-frameworks/