Total phenolic and flavonoid content, antioxidant activity of thalictrum foetidum - Журавель, У. П.; Конечна, Р. Т.; Ясіцька-Місяк, І.; Zhuravel, U. P.; Konechna, R. T.; Jasicka-Misiak, I. (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
Визначено вміст фенольних сполук і флавоноїдів у екстрактах Рутвиці смердючої. Загальний вміст фенолів оцінено спектрофотометрично за методом Фоліна Чокальтеу. Загальний вміст флавоноїдів визначено за допомогою спектрофотометричного аналізу, базуючись на вимірюванні абсорбції комплексу алюміній хлориду з флавоноїдами. Досліджено антиоксидантні ефекти екстрактів Рутвиці смердючої.

The objective of the present study was to determine the total content of phenolics and flavonoids in extracts of Thalictrum foetidum. The total phenolic content was estimated spectrophotometrically using Folin Ciocalteu method. The total content of flavonoids was determined by spectrophotometric analysis, based on the measurement of the absorption of the complex of aluminum chloride with flavonoids. The antioxidant effects of the extracts Thalictrum foetidum were investigated.
Загальний вміст фенолів та флавоноїдів, антиоксидантна активність рутвиці смердючої
Keywords: екстракти; біоактивні сполуки; біологічна активність; флавоноїди; антиоксидантна дія; Рутвиця смердюча; extracts; bioactive compounds; biological activity; flavonoids; antioxidant effect; Thalictrum foetidum