Е-торгівля - нова логістика - Дадьо, Я.; Лассак, В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2001)
Інтернет - мережа мереж - приніс, безумовно, нові логістичні інструменти. Обмін інформацією за допомогою Інтернету має лише мовний бар’єр, при повній відсутності будь-яких традиційних бар’єрів. Обмін невідчутними товарами, особливо в цифровій формі, також відбувається без перешкод. Але матеріальні, відчутні товари вимагають класичної логістики, оскільки традиційні перешкоди є обмежуючим фактором, особливо у Східній Європі. Для декотрих типів товарів е- торгівля одного дня стане єдиним можливим шляхом реалізації. Internet - network of networks - brought new logistic tools too. Internet exchange of information have only language barriers, no traditional borders. Exchange of intangible products (especially in the digital form) are without barriers too. But tangible product need the classic logistic and here traditional borders are limiting factor, especially in East Europe. For some types of products, e-commerce may be one day the only one logistic way for transaction.