A meshfree TSDT-based approach for modeling a skew plate - Бучауата, Ю.; Ель Кадмірі, Р.; Белаасіліа, Ю.; Таймеслі, А.; Bouchaouata, Y.; El Kadmiri, R.; Belaasilia, Y.; Timesli, A. (Видавництво Львівської політехніки, 2024)
Беручи до уваги нові межі технології матеріалів для вдосконалення конструкційних матеріалів, досліджуємо аналіз вигину косої пластини з функціонально-градієнтного матеріалу (FGM) за допомогою безсіткового підходу на основі теорії зсувної деформації третього порядку (TSDT). Припускаємо, що розподіл матеріалу функціонально-градуйований за товщиною косої пластини. Запропонований підхід використовує як теорію суміші, так і безсітковий метод. Теорія суміші використовується для оцінки ефективних властивостей матеріалу для косої пластини.

Taking into account new frontiers in materials technology to improve construction materials, we investigate the bending analysis of a Functionally Graded Material (FGM) skewplate using a meshless approach based on Third-order Shear Deformation Theory (TSDT). We assume that the material distribution is functionally graded across the thickness of the skew plate. The proposed approach uses both mixture rule theory and the meshless method. The mixture rule theory is used to estimate the effective material properties of the skew plate.
Безсітковий підхід на основі теорії зсувної деформації третього порядку для моделювання косої пластини
Keywords: безсітковий метод; теорія зсувної деформації третього порядку; функціонально-градієнтний матеріал; коса пластина; meshfree method; third-order shear deformation theory; functionally graded material; skew plate