Preparation of hierarchical ZSM-5 from Indonesian kaolin by adding silica - Hartati, Hartati; Widati, Alfa; Setyawati, Harsasi; Fitri, Sarita (Publishing House of Lviv Polytechnic National University, 2016)
Hierarchical ZSM-5 was prepared using Bangka kaolin-Indonesia in the absence of structure directing agent. The effect of hydrothermal time and temperature was investigated. The prepared samples were characterized by XRD, XRF, FT-IR, and N2 adsorption/desorption. The results show that hierarchical ZSM-5 can be obtained at hydrothermal temperature of 393–448 K. Moreover, this method also produces mordenite and quartz as by-products. З використанням каоліну Bangka (Індонезія) за відсутності структуроутворюючого агента приготовано ієрархічний ЦВМ-5. Досліджено вплив температури і тривалості гідротермального процесу. Приготовлені зразки охарактеризовано за допомогою рентгеноструктурного, рентгенофлуоресцентного аналізу, Фур'є-спектроскопії та N2-адсорбції/десорбції. Показано, що ієрархічний ЦВМ-5 можна отримати за гідротермальної температури 393–448 К. Встановлено, що морденіт і кварц отримано як побічні продукти.
Приготування ієрархічного ЦВМ-5 з Індонезійського каоліну додаванням діоксиду кремнію
Keywords: hierarchical ZSM-5; Bangka kaolin-Indonesia; hydrothermal time and temperature; ієрархічний ЦВМ-5; Індонезійський Bangka каолін; гідротермальний час й температура