Політична позиція українських державницьких сил в перші місяці німецько-радянської війни - Киричук, Ю. А. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2002)
Показано політичну позицію українських національно-патріотичних сил на початку німецько-радянської війни 1941 - 1945 рр. Висвітлено мотиви та фактори зовнішньополітичної орієнтації ОУН(б), ОУН(м), гетьманців на нацистську Німеччину. Визначено причини відмови українських патріотів від співробітництва із гітлерівцями. In the article the author has shown political item Ukrainian national-patriot forces in the beginning of the Germany-Soviet war 1941 - 1945. The author also uncovered the motives and factors foreign political orientation OUN (b), OUN (m), “hetmanciv” to naci Germany, determined reasons of failure Ukrainian patriots from cooperation with Hitler.