Моральні засади діяльності в Україні та ЄС інституту адвокатури в Україні та ЄС - Чорнописька, Вікторія; Лабай, Марія; Chornopyska, Victoriya; Labay, Maria; Чорнописька, Виктория; Лабай, Мария (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
У статті комплексно, на основі ґрунтовного аналізу значного масиву джерельної бази, проаналізовано особливості формування моральних засад діяльності інституту адвокатури в Україні та ЄС. Визначено зміст адвокатської етики: адвокат захищає інтереси свого клієнта; використовує тільки ті засоби і способи захисту, які передбачені законом; володіє такими якостями своєї професії які не мають псувати його імідж. Сформульовано модель юриста, що повинна відповідати таким вимогам: високий інтелектуальний, культурний рівень;розвинута юридична культура; знання законодавства; комунікація. Окреслено головні правила адвоката: адвокат у своїй діяльності повинен ставити інтереси клієнта вище за свої особисті; адвокат не повинен представляти інтереси двох чи більше людей, між якими є спір; адвокат має надавати юридичну допомогу на підставі договору; адвокат повинен повідомити сторону, яку він представляє про можливі труднощі справи; за порушення правил адвокатської етики до адвоката можуть бути застосовані санкції і дисциплінарна відповідальність; реклама адвоката не повинна містити оцінку роботи адвоката і відгуки клієнта, критику щодо інших адвокатів; адвокат повинен приділити максимальну увагу справі; не вирішуйте свої проблеми за допомогою хабара.

In the article, the peculiarities of the formation of the moral principles of the Institute of Advocacy in Ukraine and the EU are analyzed in a comprehensive way, based on a thorough analysis of a large array of source bases. The content of advocacy ethics is defined: the lawyer protects the interests of his client; uses only those means and methods of protection provided for by law; He possesses such qualities of his profession that should not spoil his image. The lawyer’s model is formulated, which must meet the following requirements: high intellectual, cultural level, developed legal culture, knowledge of legislation, communication. The main rules of the lawyer are outlined: the lawyer in his activity must set the client’s interests above his personal; the lawyer should not represent the interests of two or more people who are in dispute; the lawyer must provide legal assistance on the basis of the contract; the lawyer must inform the party he represents about the possible difficulties of the case; sanctions and disciplinary liability may apply to lawyers for violation of the rules of law ethics; the lawyer’s advertisement should not include the assessment of the lawyer’s work and client’s responses, criticism of other lawyers; the lawyer must pay the maximum attention to the case; Do not solve your problems with a bribe.

В статье комплексно, на основе тщательного анализа значительного массива источниковой базы, проанализированы особенности формирования нравственных основ деятельности института адвокатурив Украины и ЕС. Определено содержание адвокатской этики: адвокат защищает интересы своего клиента; использует только те средства и способы защиты, предусмотренные законом; обладает такими качествами своей профессии не имеющие портить его имидж. Сформулировано модель юриста, должна отвечать следующим требованиям: высокий интеллектуальный, культурный уровень; развитая юридическая культура, знание законодательства; коммуникация. Определены главные правила адвоката: адвокат в своей деятельности должен ставить интересы клиента выше своих личных; адвокат не должен представлять интересы двух или более людей, между которыми есть спор; адвокат оказывать юридическую помощь на основании договора; адвокат должен сообщить сторону которую он представляет о возможных трудностях дела; за нарушение правил адвокатской этики к адвокату могут быть применены санкции и дисциплинарная ответственность; реклама адвоката не должна содержать оценку работы адвоката и отзывы клиента, критику по отношению к другим адвокатов; адвокат должен уделить максимальное внимание деле; Не решайте свои проблемы с помощью взятки
Moral basis of activity in Ukraine and eu institute of law in Ukraine and the EU
Нравственные основы деятельности в Украине и ЕС Институт адвокатуры в Украине и ЕС
Keywords: адвокатура; моральні засади діяльності адвокатури; адвокатська етика; особливості; поведінка адвоката; система деонтологічних принципів і норм; безоплатна правова допомога; advocacy; moral principles of advocacy; law ethics; specifics; attorney’s behavior; system of deontological principles and norms; free legal aid; адвокатура; нравственные основы деятельности адвокатуры; адвокатская этика; особенности; поведение адвоката; система деонтологических принципов и норм; бесплатная правовая помощь; 347.965