Використання інструментів пакету MATLAB при інтерпретації аномалій густини мас земних надр - Фис, Михайло; Бридун, Андрій; Юрків, Мар’яна; Согор, Андрій; Fys, Mykhailo; Brydun, Andrii; Yurkiv, Maryana; Soho, Andrii (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Розрахунок аномалій проводиться за масою розподілу маси в середині Землі. На основі цих розрахунків будуються карти та просторові зображення цих величин. Показані переваги та недоліки кожного з представлених зображень. Більше того, для інтерфейсу використовувались векторні подання компонентів похідних функцій, що дозволяє проаналізувати їх взаємодію.

Calculation of anomalies is performed on the mass distribution density in the middle of the Earth. Based on these calculations, maps and spatial representations of these quantities are constructed. The adventages and disadvantages of each of the presented images are shown. Moreover, for the interface the vector representations of components of derivative functions was used, which allows to analyze their interaction.
Using MATLAB package tools when interpreting the anomalies of the mass density of the earth's interior
Keywords: розподіл мас; стоксові постійні; гравітаційне поле; лінійна комбінація; сферична функція; mass distribution; Stokes constant; gravitational field; linear combination; spherical function; 528.33; 551.24