Кластеризація графіків електричних навантажень з урахуванням варіації кута поліномів - Волошко, А.В.; Лутчин, Т.М. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2010)
Наведено використання вейвлет-перетворень для ефективного аналізу графіків електричних навантажень. Запропонований метод кластеризації з урахуванням варіації кута нахилу поліномів дає змогу спростити існуючі алгоритми пошуку кластерного рішення, поєднуючи відомі статистичні методи з передовими методиками вейвлет-аналізу. In this paper is presented the usage of wavelet – transformation for effective analysis of graphs of electric loads.The proposed clustering method taking into account the angle variation of polynoms to simplify the existing search algorithms cluster solutions through a combination of known statistical methods with advanced wavelet methods – analysis.
Keywords: кратномасштабний аналіз; графіки електричних навантажень; вейвлет-коефіцієнти; адаптація; сигнал; кластеризація; multiresolution analysis; graphs of electrical loads; wavelet – coefficients; adaptation; signal; clusterization