Соціально-правовий феномен тероризму як об’єкт криміналістичного вивчення - Зубач, І. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Досліджено теоретичні та правові засади існування феномену тероризму. Досліджуване явище аналізується через етимологічну, смислову, політологічну, філософську, кримінально-правову та теоретично-правову призми. Представлено власне бачення автора змісту та ознак сучасного вітчізняного тероризму. Исследовано теоретические и правовые основы существования феномена терроризма. Исследуемое явление было поддано анализу через этимологическую, смысловую, политологическую, философскую, уголовно-правовую и теоретико-правовую призмы. Представлено собственное видение автора и подходы к определению содержания и признаков современного отечественного терроризма. The article explores the theoretical and legal basis for the existence of the phenomenon of terrorism. Phenomenon under investigation was filed by etymological analysis, semantic, political, philosophical, criminal law and legal theory of the prism. The author presents his own vision and approaches to defining the content and features of the modern domestic terrorism.
Социально-правовой феномен терроризма как объект криминалистического изучения
Social phenomenon of terrorism as an object of scientific research
Keywords: тероризм; терор; екстремізм; терористичний акт; терористична діяльність; злочини терористичної спрямованості; терроризм; террор; экстремизм; терроистический акт; терроистическая деятельность; преступления терроистического характера; terrorism; terror; extremism; terrorist activities; terrorist crimes