Моделювання теплових режимів в термочутливій кусково-однорідній смузі з внутрішніми джерелами тепла - Гавриш, В. І.; Федасюк, Д. В. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2009)
Розглянуто стаціонарну задачу теплопровідності для термочутливої ізотропної в сенсі теплофізичних властивостей кусково-однорідної смуги, що нагрівається внутрішніми джерелами тепла з тепловіддачею. Припускається, що на границях спряження відбувається ідеальний тепловий контакт. Запропонована методика розв'язування цієї задачі та її застосування для трьохелементної смуги з конкретною залежністю коефіцієнтів теплопровідності від температури. The fixwed problem of thermal conduction for the thermosentive isotopic, in the sense of thermofisical properties, piecewise homogeneous band (strip) which heats at internal thermal source with heat dissipation has been considered. It is supposed that on the contacy surface the ideal thermal contact takes place. The methodology of this problem solution and its application for the three-element band (strip) with the specific dependence of the thermal-conductivity coefficients on temperature has been offered.
Keywords: теплопровідність; кусково-однорідна смуга; моделювання; thermal conduction; three-element band; modeling